Monitoring stavu znalostí o změnách klimatu v geologické historii u studentů středních škol - Manová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na monitoring znalostí o změnách klimatu v geologické historii u studentů středních škol. Výzkum byl navržen s cílem zmapovat znalosti středoškolských studentů. Zjišťování znalostí bylo provedeno dotazníkovým šetřením. Dotazník byl nejprve vytvořen, poté rozesílán online formou a pak vyhodnocen. Ke sběru dat docházelo od ledna do března roku 2022. Touto prací bylo prokázáno, že znalosti o změnách klimatu v geologické historii nejsou u studentů středních škol příliš rozsáhlé z důvodu nedostatečné informovanosti ve škole a z důvodu nezájmu o dané téma.
Monitoring the state of knowledge about climate change in geological history among high school students
Keywords: změna klimatu; klima; geologická historie; monitoring; znalosti; střední škola; dotazníkové šetření; climate change; climate; geological history; monitoring; knowledge; high school; questionnaire survey