Kokcidie ptáků Galapág - Kordíková, Lucie (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce se zabývá kokcidiemi rodu Eimeria a Isospora nalezenými v trusu ptáků z Galapážských ostrovů. Práce popisuje prevalenci těchto parazitů mezi jednotlivými ostrovy a druhy ptáků. Popis nalezených kokcidií se zakládá na morfologických znacích parazitů a na jejich fylogenetických vztazích.
Coccidia of the Galápagos birds
Keywords: Kokcidie; Eimeria; Isospora; ptáci; Galapážské ostrovy; morfologie; fylogenetické vztahy; Coccidia; Eimeria; Isospora; birds; Galapagos Islands; morphology; phylogenetic relationships