Ekologická daňová reforma v ČR a její dopady pro domácnosti a průmysl - Filipová, Hana (Jihočeská univerzita, 2015)
V této diplomové práce, která se zabývá ekologickou daňovou reformou v České republice, je sledován plán výnosů z ekologické daňové reformy v porovnání se skutečnými výnosy. Zda dosáhly předpokládané výše či nikoli. Dále je sledována výnosová neutralita, její porovnání plánu se skutečností. Splnění cíle druhé etapy EDR (daň z CO) a vliv reformy na domácnosti a podniky, pokud jde o jejich výdaje za spotřebu elektřiny a samotnou změnu spotřeby elektrické energie u domácností i podniků, zda má klesající nebo stoupající tendenci. V neposlední řadě jsou v práci také obsažené ekonomické dopady ekologické daňové reformy a zvláště dopady pro domácnosti a průmysl.
Environmental tax reform in the Czech Republic and its implications for households and industry
Keywords: daň; ekologická daň; ekologická daňová reforma; výnosová neutralita; domácnosti; průmysl; daň z CO2; dopady ...; tax; environmental tax; ecological tax reform; revenue neutrality; households; industry; tax on CO2; the effects