Využití sociálních medií v podnikové praxi - Zemanová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá fenoménem sociálních médií a jeho využitím v marketingu podniku. Konkrétně pojednává o možnostech marketingové komunikace na internetu a současných trendech v této oblasti, které souvisí s popisem marketingových nástrojů v online marketingu. Na základě analýzy marketingových nástrojů jsou popsány nejpopulárnější sociální média. Výzkum je prováděn na společnosti Fleppi s.r.o., která se zabývá prodejem papírenských potřeb v České republice. Analýza sociálních médií společnosti se zaměřuje na prováděné aktivity na Instagramu a Facebooku. Součástí analýzy je i rozhovor s majitelkou společnosti. Výsledky výzkumného šetření přinášejí zpětnou vazbu, která společnosti pomůže při tvorbě inovací s cílem zlepšení prezentace společnosti na sociálních mediích.
Use of social media in business practise
Keywords: marketing; sociální média; sociální sítě; marketingová strategie; marketing; social media; social networks; marketing strategy