Habitatové preference skřivana polního (Alauda arvensis) - Dufek, Luboš (Jihočeská univerzita, 2009)
V této práci jsme zjišťovali habitatové preference skřivana polního (Alauda arvensis) zmapováním jeho početnosti ve třech lokalitách v České republice a to na Českobudějovicku, Znojemsku a Žďársku. Mapování probíhalo od konce března 2008 do začátku června 2008. V každé oblasti jsme měli 54 bodů, kde jsme zaznamenávali nadmořskou výšku, souřadnice GPS, rychlost větru, teplotu a dominantní vegetaci. Jeho habitatové preference jsme určovali jak ze subjektivního pozorování, tak pomocí interakce se třídami CORINE Land Cover za využití technologie GIS.
Habitat preferences of Eurasian Skylark (Alauda arvensis)
Keywords: skřivan polní; GIS; alauda arvensis; habitatové preference; Eurasian Skylark; GIS; habitat preferences