Dějiny vzdělávání v Kynšperku nad Ohří v letech 1945 - 1989 - Lhotka, Karel (Jihočeská univerzita, 2020)
Diplomová práce se zabývá dějinami vzdělávání v Kynšperku nad Ohří v letech 1945-1989. První kapitola popisuje české vzdělávání po roce 1945. Druhá kapitola popisuje město Kynšperk nad Ohří v historickém kontextu. Třetí kapitola stručně nastiňuje vývoj kynšperského vzdělávání před rokem 1945. Čtvrtá kapitola se věnuje kynšperskému vzdělávání v letech 1945-1989. Práce se také zaměřuje na dopad politických a historických událostí na vzdělávání ve městě.
History of Education in Kynšperk nad Ohří in 1945 - 1989
Keywords: Dějiny Kynšperka nad Ohří; dějiny školství; měšťanská škola; obecná škola; národní škola; osmiletka; zvláštní škola; lidová škola umění; základní škola; učitelé; žáci; History of Kynšperk nad Ohří; history of education; burgher school; primary school; national school; eight-year school; special school; folk school of art; primary school; teachers; pupils