Vývoj zařízení pro excitaci plazmatu a měření jeho parametrů - Iška, František (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá konstrukcí spínaných napájecích zdrojů vysokého výkonu pro aplikace jako je excitace plazmatu. V teoretické části této práce jsou popsány některé běžné topologie spínaných zdrojů a princip jejich činnosti. Dále je teoretická část práce věnována tématům s tím souvisejícím jako je princip fungování výkonových tranzistorů, transformátorů a pulzní šířkové modulace. Praktická část práce je věnována návrhu výkonové části spínaného zdroje s topologií plného můstku, simulování činnosti některých jeho částí v programu Multisim, realizaci tohoto zdroje a ověření jeho funkčnosti měřením.
Development of device for plasma excitation
Keywords: spínaný zdroj; IGBT; excitace plazmatu; pulzně šířková modulace; switching power supply; IGBT; plasma excitation; pulse-width modulation