Portfolio dítěte v mateřské škole - Lindušková, Sára (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce je po praktické stránce zaměřena na portfolio dítěte v mateřské škole a jeho využití. Teoretická část práce se zaměřuje na vymezení pojmu portfolio a jeho rozdělení podle účelu vedení, obsahu a funkce. Přibližuje význam diagnostického portfolia a to, jakým způsobem se s ním dá pracovat. Uvádí procesuální stránku portfolia dítěte, která zahrnuje všechny účastníky edukačního procesu. V praktické části práce jsou prezentovány výsledky kvalitativního výzkumného šetření, jehož cílem bylo zjistit, jaké formy portfolií učitelé mateřských škol využívají a jak s nimi v mateřské škole pracují. Výzkumný soubor tvoří učitelé mateřských škol.
Child´s portfolio in kindergarten
Keywords: portfolio dítěte; mateřská škola; diagnostické portfolio; učitelé; child's portfolio; kindergarten; diagnostic portfolio; teachers