Novostavba katastrálního úřadu ve středně velkém městě. - Homolka, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem mé diplomové práce je návrh projektové dokumentace katastrálního úřadu pro středně velké město. Administrativní budova katastrálního úřadu je dimenzována pro 20 zaměstnanců. Teoretické umístění stavby se nachází v katastru obce Litvínovice, v lokalitě určené pro stavby občanské vybavenosti. Literární přehled vymezuje základní pojmy týkající se projektování pozemních staveb, dále jsou v této kapitole vypsány odstavce platného stavebního zákona a jeho prováděcích vyhlášek souvisejících s projektováním staveb občanské vybavenosti Výsledky této práce obsahují popis lokality, ve které bude řešená stavba umístěna a projektovou dokumentaci pro stavební povolení, vyhotovenou dle vyhlášky č. 499/2006 o dokumentaci staveb. Jednotlivé technické výkresy jsou zpracovány v aplikaci AutoCAD 2006. Vizualizace zobrazující barevnost fasády či architektonické řešení exteriéru jsou zpracovány v aplikaci ArchiCAD 8.1.
Proposal of project documentation of Land Register Office for a middle-big town.
Keywords: Projektová dokumentace; Katastrální pracoviště; Administrativní budova; Pozemní stavby; Project documentation; Land Register Office; Administration building; Building construction