Integrovaná výuka matematiky a zeměpisu - Tichá, Marika (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá interakcí mezi předměty matematika a zeměpis ve výuce na základní škole. Teoretická část se zaměřuje na představení dokumentu Rámcový vzdělávací program a ukotvuje předměty matematiku a zeměpis. Následně popisuje využití těchto dvou předmětů v rámci mezipředmětových vztahů. Druhá část teorie zpracovává metody výuky na základní škole, mezi nimi i integrovanou výuku. Praktická část je tvořena šesti různými aktivitami do hodin matematiky či zeměpisu. Každá z těchto příprav obsahuje metodický list, popis aktivity, zhodnocení a osobní zkušenosti s aktivitou. Součásti čtyř aktivit jsou pracovní listy.
Integrated teaching of mathematics and geography
Keywords: mezipředmětové vazby; integrovaná výuka; matematika; geografie; pracovní list; interdisciplinary subjects; integrated teaching; mathematics; geography; worksheet