Sebepojetí učitelek mateřských škol - Uhlíková, Zlata (Jihočeská univerzita, 2012)
Práce se zabývá sebepojetím učitelek mateřských škol. Snaží se ukázat, jaké by měly být kompetence učitelky, jakým způsobem je lze rozvíjet a jaké jsou jejich profesní dovednosti. Jak uspět v této profesi, jaké jsou osobnostní předpoklady učitelek mateřských škol. Cílem této práce je zjistit, zda učitelky dělají svou práci v mateřské škole s láskou, respektem, zda si uvědomují, jak je jejich práce důležitá, jak vnímají celkově svou roli učitelky.
Self conception of teachers in nursery schools.
Keywords: sebepojetí; učitelka; mateřská škola; self-concept; teacher; kindergarten