Zhodnocení investic pomocí technické analýzy na akciových trzích - Horčičková, Jordanka (Jihočeská univerzita, 2017)
Obsahem této bakalářské práce je zhodnocení investic uložených v zahraničních cenných papírech pomocí metod technické analýzy aplikované na akciových trzích. Součástí práce je i komparace výnosnosti a rizikovosti investice do alternativních investičních produktů. Tento cíl je rozdělen do dvou dílčích cílů. Prvním z nich bude vyhodnocení úspěšnosti investování pomocí technické analýzy na základě dosaženého zisku v dolarech a porovnání aktivní metody s pasivní možností investice. Druhý dílčí cíl zahrnuje posouzení výhodnosti investice do zahraničních akcií v porovnání s alternativními investicemi v ČR na základě procentního výnosu a rizika. Jako alternativní investice byly vybrány: termínovaný vklad a investice do podílového fondu.
Assessment of Investment Using Technical Analysis on the Stock Markets
Keywords: akcie; akciové trhy; investování; technická analýza; stocks; stock markets; investing; technical analysis