"Filosof jako vzor člověka. Platónský Sókratés" - Pokorná, Simona (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce se zabývá tématem Platónského Sokrata - filosofa jako vzoru člověka. Zabývá se různými aspekty odkazu Sokrata tlumočeného Platónem, respektive Platónovými názory, vydávanými za Sokratovy.
"Philosopher as a model of man. Platonic Sokrates"
Keywords: Sókratés; Platón; Faidón; Faidros; Ústava; Philebus; Symposion; smrt; filosofie; Socrates; Plato; Republic; Phaedo; Phaedrus; Philebus; Symposium; death; philosophy