Ekologie ve volebních programech politických stran kandidujících do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky v roce 2021 - Machová, Štěpánka (Jihočeská univerzita, 2023)
Tato bakalářská práce analyzuje volební programy politických stran, které se v roce 2021 ucházely o hlasy voličů do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky a získaly potřebný počet hlasů pro získání mandátů. Práce je zaměřena na zachycení vizí ekologického rozvoje země v programu každé strany s ohledem na klimatickou politiku EU. Teoretická část poskytuje stručný přehled o parlamentních volbách v roce 2021, legislativě a směrnicích EU týkajících se udržitelného rozvoje a analýzu jednotlivých volebních programů. Praktická část porovnává environmentální politiku stran s osobními postoji vybraných příslušníků koalic/hnutí z Jihočeského kraje. Téma bylo zvoleno na základě osobního zájmu o udržitelnost a českou politiku.
Ecology in the election programmes of political parties running for the Chamber of Deputies of the Parliament of the Czech Republic in 2021
Keywords: Ekologie; Životní prostředí; Environmentální politika; Volby 2021; Klimatická politika EU; Ecology; Environment; Environmental policy; Election 2021; EU Climate Policy