Italské číslovky v porovnání s češtinou - Sirová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem této bakalářské práce je porovnání italských číslovek s těmi českými. Ve druhé kapitole bude pozornost zaměřena na pohled italských a českých autorů na řazení číslovek mezi slovní druhy a rozlišování jejich podtypů. Následně bude porovnán jejich samotný zápis, použití číslovek řadových oproti základním a v neposlední řadě bude zkonfrontována syntaktická vazba a shoda s počítaným předmětem u číslovek v obou jazycích. V práci bude použito sekundární literatury a určité závěry budou ověřovány pomocí italských i českých korpusů.
Italian numerals in comparison with Czech
Keywords: číslovky; italština; čeština; srovnání; numerals; Italian; Czech; comparison