Zpracovatelské provozy (zpracování živočišných produktů) v rámci České republiky - vývoj v letech 2004-2013 - Procházková, Lenka (Jihočeská univerzita, 2015)
Tématem této bakalářské práce je zhodnotit vývoj zpracovatelského průmyslu zpracovávající maso a mléko. Jedná se zejména o vývoj jatek a mlékáren v daném období 2004-2013. V první části se práce zabývá legislativou spojenou se vstupem do Evropské unie a podmínkami, které z toho plynou. Dalším bodem práce byla snaha zachytit vývoj spotřeby potravin - masa, mléka, která má zajisté na vývoj jatek a mlékáren vliv. Konečně vývoj jatek, masokombinátů a mlékárem uvedený na konkrétních podnicích. Ze všech uvedených skutečností, kdy by se předpokládalo, že přes nepříznivý start do Evropské unie, bude jatek ubývat, je tomu překvapiuvě naopak.
Processing plants (processing of animal products) in the Czech Republic - development in the years 204-2013
Keywords: jatka; masný průmysl; mlékárny; mléko; HACCP; slaughterhouses; meat industry; dairy; milk; HACCP