Užití metod skládání papíru ve výuce matematiky - Mráz, Luděk (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem bakalářské práce Užití metod skládání papíru ve výuce matematiky je poukázat na význam origami v matematice a na jeho následné využití jakožto vhodné pomůcky v hodinách matematiky na základní, potažmo na střední škole. Převážná část práce je tak věnována praktickým problémům, tzn. konstrukcím rovinných a prostorových útvarů a řešením zajímavých, respektive problémových úloh, které jsou všechny doplněny o grafická řešení a důkazy.
Use of paper folding techniques in teaching mathematics
Keywords: origami; formát papíru; axiomy; geometrické konstrukce; trojúhelník; čtverec; diagramy; důkazy; výuka; origami; paper; axioms; geometric constructions; triangle; square; diagrams; proofs; teaching