Bez lásky člověk umírá aneb neformální péče o seniory ze strany rodiny - Vosiková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2020)
Práce je teoretického charakteru. Práce se zabývá neformální péčí o seniory ze strany rodiny. Cílem práce je poukázat na rodinu jako důležitý prvek péče. Nastínit výhody a rizika rodinné péče a představit podporu neformálních pečujících ze strany státu. V první kapitole je charakterizováno stáří a stárnutí, změny ve stáří (tělesné, psychické, sociální, spirituální) a osobnost seniora. V kapitole druhé je představena rodina jako prvek péče, výhody a rizika rodinné péče a podpora ze strany státu. V poslední kapitole jsou popsány sociální služby, terénní sociální služby pro seniory, pečovatelská služba a osobní asistence.
A human dies without love, or else the informal family care for the elderly
Keywords: stáří; stárnutí; změny ve stáří; rodina; rodinná péče; neformální pečující; terénní sociální služby pro seniory.; old age; ageing; changes in the old age; family; family care; informal caregiver; field social care for the elderly