Vytvoření integračního dne pro děti se zdravotním postižením (se speciálními vzdělávacími potřebami) - Rodová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na téma integrace dětí se speciálními vzdělávacími potřebami. Práce je členěna do dvou částí, teoretické a praktické. Teoretická část je zaměřena na vymezení základních pojmů jako je zdraví a zdravotní postižení a jeho klasifikace, charakteristika žáka se speciálními vzdělávacími potřebami. Dále popisuje legislativní rámec a pohledy několika autorů na téma integrace, inkluze a vzdělávání žáků se speciálními vzdělávacími potřebami. Poslední kapitoly jsou věnovány významu pohybu u těchto dětí a osob s postižením obecně a rozvoji jemné i hrubé motoriky u předškolních dětí. Praktická část obsahuje cíl bakalářské práce a výzkumné otázky s ním spojené. Popisuje výzkumný terén, kterým byla jedna ze tříd Mateřské školy a Speciálně pedagogického centra Jihlava. Dále interpretuje výsledky výzkumu, které na závěr porovnává s publikacemi odborníků.
Creation of an integration day for children with disabilities (with special educational needs)
Keywords: žák se speciálními vzdělávacími potřebami; integrace; integrační den; vývoj jemné a hrubé motoriky; pupil with special educational needs; integration; integration day; development of fine and gross motor skills