Fresková výzdoba zámku ve Lnářích - Maleninská, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2011)
V mé bakalářské práci na téma "Fresková výzdoba zámku ve Lnářích" se zabývám na jedné straně historickým vývojem zámku spolu s rody působícími na panství. Avšak hlavní část práce je soustředěna na rozbor ikonografických témat nástěnné freskové výzdoby v prostorách zámku. Práce je rozdělena do tří hlavních kapitol, první část je věnována historii zámku s ohledem na kulturní historický profil majitelů zámku. Druhá část je zaměřena výhradně na nástěnnou freskovou výzdobu. Závěrem se pokouším formulovat možnosti dalšího bádání s ohledem na četnost používaných námětů v zámeckých sídlech 17. století. Cílem práce bylo na základě získaných poznatků vyvodit závěry ohledně námětů fresek v závislosti na době jejich vzniku.
Fresco decoration in Lnáře castle
Keywords: baroko; zámek; fresková výzdoba; ikonografie; baroque; castle; fresco decoration; iconography