Komparace prostředků ze státního Programu obnovy venkova a Programu rozvoje kraje. - Kluibr, Pavel (Jihočeská univerzita, 2007)
Tato diplomová práce se zabývá Programem obnovy venkova a Programem rozvoje kraje. Jejím cílem je zvýšení vlivu těchto nástrojů regionální politiky v Jihočeském, Pardubickém a Plzeňském kraji. Na základě analýz, charakteristik stavů krajů, rozvojových programů a provedené komparační analýzy prostředků do nich vložených a jejich dopadů byly navrženy dílčí úpravy programů.
Comparison of resources utilization of the government Rural regeneration programme and District development programme.
Keywords: regionální politika; regionální rozvoj; Program obnovy venkova; Program rozvoje kraje; district politics; region development; Rural regeneration programme; District development programme