Posouzení efektivity akciového trhu a výběr vhodné investiční strategie - Medková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato diplomová práce je věnována problematice akciových trhů. Její hlavní cíl spočíval v posouzení efektivity akciového trhu a následném výběru vhodné investiční strategie. Za tímto účelem bylo vybráno 5 odvětví amerického akciového trhu, která představovala datovou základnu pro všechny aplikované metody. V práci jsou uvedeny výsledky korelačních a runs testů ověřujících slabou formu efektivity trhu, výsledky fundamentální analýzy a v neposlední řadě i simulace aktivních obchodních strategií. Samotný závěr práce je pak věnován tvorbě investičního portfolia, které bylo pro sledovaný soubor dat rovněž zvoleno za nejvhodnější investiční strategii.
The Assessment of the stock market effectiveness and choosing the appropriate investment strategy
Keywords: akciový trh; investiční strategie; hypotéza efektivního trhu; technická analýza; fundamentální analýza; investiční portfolio; stock market; investment strategy; Efficient Market Hypothesis; technical analysis; fundamental analysis; investment portfolio