Sociální práce v hospicové péči v České Republice - Petrlíková, Václava (Jihočeská univerzita, 2017)
Bakalářská práce se věnuje hospicové péči a práci sociálního pracovníka v hospici. Teoretická část práce se zabývá umíráním a smrtí, dále koncepty jednotlivých hospiců. Jde o koncepty lůžkových hospiců, domácích hospiců a ambulantních hospiců. Dále se bakalářská práce zabývá cílovými skupinami hospicové péče. Jde o klienty hospicové péče a rodiny umírajícího klienta. Dále je v práci řešena sociální práce v hospicové péči. Co vše by měl sociální pracovník v hospici dělat. Praktická část je založena na komparaci jednotlivých náplní práce sociálních pracovníků v hospicích. Cílem práce je pomocí výzkumné techniky zmapovat sociální práci v hospici. Jak sociální práce v hospicové péči probíhá.
Social work in hospice care in Czech Republic
Keywords: Hospicová péče; sociální práce v hospici; lůžkový hospic; domácí hospic; cílová skupina hospice; Hospice care; social work in hospice; bed hospice; home hospice; target group hospice