Management nového školského zařízení - Menšík, Dušan (Jihočeská univerzita, 2008)
Jedná se o management nového školského zařízení přesněji o management mateřské školy spojené s hotýlkem, plaveckou a lyžařskou školou. V teoretické části se zabývám obecnými pojmy a zásadami základních funkcí managamentu nezbytnými pro přežití jakékoliv organizace. Ve druhé části práce, nazvané výzkum a charakteristika MŠ, jsem ve stručnosti shrnul současný stav a všeobecné trendy, kterými se MŠ ubírají. Zároveň jsem ve druhé části pomoci výzkumu prováděl analýzu prostředí současného předškolního školství, do kterého jsem ve třetí části, nazvané ''Vlastní školské zařízení'', stylizoval školní vzdělávací program nově vznikajícího školského zařízení.
Management of new education organization
Keywords: výzkum; školské zařízení; management; vzdělávací program; hypotéza; plánování; organizování; personalistika