Zvýšení efektivity bioplynové stanice "Koloměřice" - Červenka, Pavel (Jihočeská univerzita, 2016)
V této diplomové práci se pokusím přiblížit téma významu a provozu bioplynových stanic. Teoretická část je zaměřena na veškerý provoz bioplynových stanic - od jejich rozdělení, přes možné vstupy a výstupy a také procesy. Cílem praktické části je zaměření se na množství a kvalitu vstupních surovin pro optimální chod bioplynové stanice i v krizových obdobích, jako je nedostatek sklizeného materiálu na polích v nepříznivém roce. A na cenové zhodnocení oproti klasickému roku.
An Improvement of Effectiveness of Biogas Plant "Koloměřice"
Keywords: digestát; bioplyn; bioplynová stanice; anaerobní fermentace; digesce; digestant; biogas; biogas plant; anaerobic fermentation; digestion