Vedení týmu lidí v nemocničním zařízení - Mikeš, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2011)
Stanovením prvního z cílů v bakalářské práci bylo zhodnocení týmu lidí a to manažerem první linie. K této problematice jsem si vytvořil dotazníky, které se týkaly tohoto tématu. Dále jsem aplikoval metodu rozhovorů. Na základě těchto pomůcek jsem získal informace, které mi pomohly porozumět vedení týmu lidí z pohledu manažera první linie. Druhým cílem mé bakalářské práce bylo navržení případných opatření vedoucích k rozvoji týmové spolupráce v právě uvedené společnosti. Jedná se především o zhodnocení manažera a jeho funkcí a dále vedení týmu lidí jejich motivování ke stálému nebo lepšímu výkonu. Zde jsem nějaké nedostatky nalezl a dále se jimi zabýval, řešil je a navrhl jistá opatření.
Team leadership in the hospital
Keywords: manažer; tým; dotazník; schopnost vést; porada; komunikace; metody řízení; motivace; týmová spolupráce; odměňování; manager; team; questionary; leadership; meeting; communication; assessment methods; motivation; teamwork; remuneration