Návrh a realizace řízení elektrických kotlů prostřednictvím systému TECOMAT - Kümmel, Jan (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá návrhem a praktickou realizací řízení elektrických kotlů prostřednictvím systému TECOMAT. V teoretické části jsou popsána v současnosti dostupná řešení regulace elektrokotlů a vysvětleny důvody pro využití právě automatů k této regulaci. Na základě stanovených parametrů byl následnou analýzou vhodných a na trhu aktuálně dostupných automatů vybrán automat značky TECOMAT CP-1006, který splňuje všechny potřebné požadavky. Práce se zabývá regulací tepelných zdrojů a popisuje jednotlivé typy PID regulátorů. Především se věnuje vlastnímu návrhu technického řešení a řídícího systému pro autonomní regulaci konkrétního elektrokotle, výrobou rozvaděče, tvorbou software a jeho aplikací do zvoleného automatu. Vše je doplněno finálním nastavením a odzkoušením funkčnosti celého systému v praxi.
Design and implementation of electric boiler control via the TECOMAT system
Keywords: autonomní regulace elektrického kotle; regulace tepelného zdroje; automat TECOMAT; rozvaděč MAR1; PID regulátory; autonomous control of an electric boiler; heat source control; TECOMAT automat; MAR1 switchboard; PID controllers