Připravenost Nemocnice České Budějovice, a.s. na akreditační šetření ve vybraných oblastech akreditačních standardů. - Kultová, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
V současné době se klade velký důraz na kvalitu zdravotní péče. Akreditací zdravotnického zařízení se rozumí ,,uznání", že zdravotnické zařízení je způsobilé k poskytování kvalitní zdravotnické péče. Hlavním předmětem výzkumného šetření bylo zmapovat, zda jsou sestry v Nemocnici České Budějovice, a.s. řádně připraveny na kontrolní akreditační šetření pro SAK ČR. Přesto že sestry celkově uspěly, je zapotřebí se neustále věnovat jednotlivým dílčím okruhům obsažených v auditech SAK, aby byly eliminovány případné chyby či neúspěch.
Evaluate whether České Budějovice, a.s. Hospital has been acting in accordance with national accreditation standards of SAK CR for hospitals.
Keywords: Akreditace; audit; indikátory kvality; kvalita; ošetřovatelská péče; sestra; standard.; Accreditation; audit; quality indicators; quality; nursing care; nurse; standard.