Simulace vlivu reklamy na uživatele sociálních sítí - Alinče, Jakub (Jihočeská univerzita, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá modelováním a simulací pomocí multiagentního přístupu. V práci je navržen model sociální sítě s následnou simulací šíření a vlivu reklamy na její uživatele. Model je vytvořen pomocí nástroje AnyLogic, v kterém probíhají simulace tohoto systému. Experimenty prováděné s modelem, se zaměřují na průběh šíření reklamy nějakého produktu mezi uživateli sociální sítě. Uživatelé, mohou být následně ovlivněni k nákupu produktu ostatními aktéry v síti.
Simulation of the influence of advertising on social net users
Keywords: model; simulace; agent; sociální síť; reklama; model; simulation; agent; social network; advertisement