Analýza marketingových činností vybraných malých firem - Peštová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2012)
Nedílnou součástí podnikání by měl být soustavný a nepřetržitý proces vytváření, koordinace a kontroly marketingových činností. Marketing je důležitý pro snadné pronikání na trh, tak aby si podnik zajistil prosperující a trvalou existenci na trhu. Cílem diplomové práce je analýza marketingových činností vybraných firem služeb, vzájemné porovnání těchto činností a na základě provedených analýz navržení dalšího postupu zdokonalení těchto činností. Pro analýzu byly vybrány tři subjekty, ve kterých byly zkoumány jejich marketingové činnosti. Na základě provedených analýz marketingového mixu, Porterova modelu pěti sil, analýzy komunikačního mixu a SWOT analýzy, bylo možné stanovit vhodné strategické postupy a návrhy dalšího postupu marketingových činností sledovaných subjektů. Návrhy na zlepšení byly doporučeny s ohledem na finanční možnosti majitelů analyzovaných firem služeb.
Analysis of the marketing activities of selected small businesses
Keywords: Malý podnik; služby; řízený rozhovor; marketingové činnosti; marketingový mix; komunikační mix; analýza konkurentů; Porterův model; SWOT analýza.; Small businesses; services; guided interview; marketing activities; marketing mix; communications mix; analysis of competitors; porter´s Model; SWOT analysis.