Aplikace geodetických metod sběru dat při zaměřování polohopisných a výškopisných prvků krajiny. - Konečný, Jakub (Jihočeská univerzita, 2009)
Cílem této diplomové práce je podrobné zaměření a zpracování určené lokality polohově i výškově. Danou lokalitou je severní část povodí potoka Ostřice v katastálním území Horní Planá. Území bylo rekognoskováno a následně podrobně zaměřeno metodou elektronické tachymetrie. Součástí podrobného zaměřování byla stabilizace a zaměření pomocných bodů. Veškeré výpočetní a zobrazovací práce byly provedeny v interakčním grafickém softwaru KOKEŠ. Součástí práce je vyhodnocení přesnosti výškopisu provedené na základě profilové zkoušky. Výsledkem práce je mapový originál v měřítku 1 : 500 odpovídající stavu ke konci srpna 2008 a ostatní předepsané přílohy.
Application of geodetic methods for data collection by surveying of situation and higth elements of the landscape.
Keywords: podrobné zaměření; elektronická tachymetrie; pomocné body; výpočetní a zobrazovací práce; profilová zkouška; mapový originál v měřítku 1 : 500; detailed surveying; electronic tacheometry; ancillary geodetic points; computing and imaging work; profile test; original map at a scale of 1 : 500