Flaubertův papoušek jako postmoderní dílo - Burianová, Nikol (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá knihou anglického spisovatele 20. století, Juliana Barnese, Flaubertův papoušek, z hlediska postmoderny. Cílem práce je poukázat na postmoderní rysy a charakteristiky přítomné v románu a jejich význam. Dále se práce zaměřuje na analýzu a interpretaci vybraných kapitol, témat a motivů se záměrem hlubšího zkoumání a porozumění textu ve vztahu k postmoderní teorii. Práce je napsána v anglickém jazyce.
Flaubert´s Parrot as a postmodern novel
Keywords: Postmodernismus; Julian Barnes; Flaubertův papoušek; metafikce; parodie; pastiš; intertextualita; Postmodernism; Julian Barnes; Flaubert´s Parrot; metafiction; parody; pastiche; intertextuality