Uplatňování zásady opatrnosti při inventarizaci majetku - Berková, Ilona (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce je zaměřena na zásadu opatrnosti. V první části jsou popsány prostředky, které vedou k dodržení zásady opatrnosti (rezervy a opravné položky) a základní princip inventarizace. V části druhé je zobrazeno, jak tyto nástroje aplikuje konkrétní firma, aby zásadu opatrnosti dodržovala a jak provádí inventarizaci.
Applying the precautionary principle in the inventory of assets
Keywords: Účetnictví; inventarizace; opravné položky; rezervy; zásada opatrnosti; Accounting; inventory; adjustments; reserves; the precautionary principle