Hiporehabilitace a hipoterapie v Praze a Středočeském kraji - Wagnerová, Karolína (Jihočeská univerzita, 2016)
Práce se zabývá zmapováním a charakteristikou jednotlivých hipoterapeutických středisek v regionu Praha a Středočeský kraj, jakožto i jejich nabídkou služeb. Informace jsou sbírány především kvalitativní metodou, ale také kvantitativní metodou. Použito bylo také pozorování a zpracování dat. Překvapivé závěry, týkající se nedostatečné finanční podpory center a tím spojenou nabídky léčebných terapií a aktivit, vedou k zamyšlení o dalším výzkumu daného tématu.
The Equine Assisted Activities and Therapies in Prague and Central Bohemia region
Keywords: Hiporehabilitace; hipoterapie; parajezdetví; léčebně pedagogicko-psychologické ježdění; střediska v Praze; Hipporehabilitation; hippotherapy; therapeutic and pedagogical-psychological ability; center in Prague