Po stopách tradičního řemesla našeho města - vzdělávací projekt v mateřské škole - Třebícká, Martina (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce s názvem "Po stopách tradičního řemesla našeho města vzdělávací projekt v mateřské škole", je vypracování celoročního projektu práce s dětmi na konkrétní téma - město Žirovnice a knoflíky. V teoretické části jsou charakterizovány tradice a jejich vliv na člověka, je zde popsána historie a současnost knoflíkářského průmyslu v Žirovnici a jsou zde definovány pojmy jako - projekt, tematický celek. Praktická část má název " Hrajeme si s knoflíky po celý rok" a obsahuje tematické celky zaměřené podle ročních období, které jsou rozpracovány na další podtémata. Náměty jsou zrealizované s dětmi ve věku od 4-6 let a zhodnoceny vždy na konci podtématu. Praktická část je doplněna fotodokumentací dětských prací.
Following the scent trail of traditional craft of our town- an education project in the kinder- garden.
Keywords: projekt; tematický celek; knoflíkářství; tradice; project; thematic unit; button production; tradition