Lidské zdroje v rozvoji venkova - Chocholová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Cílem diplomové práce je analyzovat stav a vliv lidských zdrojů a jejich kultury ve vybrané obci v souvislosti s rozvojem venkova a navrhnout změny vedoucí ke zlepšení současného stavu. Teoretická část obsahuje základní poznatky týkající se rozvoje venkova, lidských zdrojů či kultury. V praktické části je analyzován stav lidských zdrojů a jejich kultury ve vybrané obci pomocí kvantitativního (dotazníky DPMO a VSM) a kvalitativního výzkumu (TBSD, nestandardizované rozhovory a osobní pozorování). Nakonec jsou uvedeny návrhy změn pro zlepšení současného stavu obce.
Human Resources in Rural Development
Keywords: Rozvoj venkova; lidské zdroje; kultura; kulturní dimenze; Rural development; human resources; culture; cultural dimensions