Systémy důvěry a reputace v internetových aukcích - Rossmüller, Hynek (Jihočeská univerzita, 2010)
Bakalářská práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část poskytuje průřez aktuálního stavu řešení problematiky internetových aukcí a jeho bezpečnosti. Vysvětlením základních pojmů, principů jednotlivých aukcí, vymezení možných rizik plynoucích z tohoto druhu obchodování a nastínění složitosti vztahů mezi prodávajícím a kupujícím. Praktická část je zaměřena na výzkum, jehož hlavním cílem bylo bylo zhodnotit reputační systémy online aukcí, které využívají čeští uživatelé.
Trust and reputation system on Internet Auctions
Keywords: Internetová aukce; reputační systém; hodnocení uživatele; Vězňovo dilema; rizika internetových aukcí; zpětná vazba; reputační skóre; krátký komentář.