Literární turismus v oblasti Veneta - Beníšková, Alena (Jihočeská univerzita, 2014)
Předmětem bakalářské práce je literární cestovní ruch v oblasti Veneta. První kapitola se zabývá cestovním ruchem obecně a kulturním cestovním ruchem. Zásadní částí práce jsou kapitoly zaměřené na literární turismus. Druhá kapitola je věnována úvodu do literárního turismu. Poté, co je představen typ literárních turistů, se práce zaměřuje na stěžejní roli Shakespeara v této italské oblasti a následně na veronskou organizaci Club di Giulietta, jež uchovává odkaz literární hrdinky Julie stále aktuální. Veneto je prezentováno z pohledu zahraničních, a poté i českých autorů. Závěrečná kapitola se věnuje popisu literárních míst v regionu.
Literary tourism in Veneto
Keywords: Veneto; kulturní cestovní ruch; literarní turismus; Club di Giulietta; Veneto; cultural tourism; literary tourism; Juliet´s CLub