Úroveň sluchové diferenciace, sluchové analýzy a syntézy u žáků s parciálními poruchami na 1. a 2. stupni ZŠ - Mocharová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2019)
Práce se zabývá úrovní sluchové diferenciace, sluchové analýzy a syntézy u žáků s parciálními poruchami na 1. a 2. stupni ZŠ. Teoretická část vymezuje specifické poruchy učení, zabývá se příčinami chyb ve čtení a psaní, sluchovým vnímáním, fonematickým sluchem a pamětí. Sleduje vývoj specifických poruch učení u žáků 2. stupně ZŠ. V praktické části jsou zpracovány standardizované testy Sluchové diferenciace a Sluchové analýzy a syntézy od autorky Jiřiny Bednářové. Hlavním cílem práce bylo zjistit úroveň fonematického sluchu u žáků s parciálními poruchami na 1. a 2. stupni ZŠ.
The phonemic hearing level of pupils with partial disorders at lower and upper primary school
Keywords: Fonematický sluch; sluchová diferenciace; sluchová analýza; sluchová syntéza; specifické poruchy učení; Phonemic hearing; auditory differentiation; auditory analysis; auditory synthesis; specific learning disorders