Apokalypsy a groteska v díle Kena Keseyho Sailor Song - Švihlová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2018)
Cílem této bakalářské práce je popsat a vysvětlit využití groteskních prvků v díle Kena Keseyho Sailor Song. Tato novela známého amerického autora obsahuje mnohá nosná témata, spjatá se sociokulturním vývojem v USA druhé poloviny 20. století. Mezi tato témata patří např. apokalypsa a vliv změn životního prostředí na život hlavních postav tohoto díla. Sekundárním cílem této práce bude popsat a vysvětlit výskyt postmoderních prvků v tomto díle. Dalším úkolem této práce bude stručně srovnat dílo Sailor Song s ostatními díly Kena Keseyho.
Apocalypse and the Grotesque in Ken Kesey´s Sailor Song
Keywords: Ken Kesey; Sailor Song; groteska; apokalypsa; postmodernismus; Ken Kesey; Sailor Song; grotesque; apocalypse; postmodernism