Uplatnění různé vzdálenosti řádku při pěstování kukuřice na siláž - Kuklík, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce je zaměřena na uplatnění různé vzdálenosti řádků při pěstování kukuřice na siláž. K hodnocení byl založen maloparcelkový pokus v nadmořské výšce 400 m na pozemku, který obhospodařuje ZD Krásná Hora. Pokus byl zaměřen na porovnání výnosu kukuřice na siláž, pěstované v jednořádku (0,75 m; klasický řádek), dvojřádku (0,75 m) a úzkořádku (0,37 m). Na výsledcích se v roce 2015 projevilo sucho, které nastalo během vegetace. Jednoleté výsledky ukázaly na rozdíly, které vznikly ve výnosu biomasy a obsahu sušiny biomasy v závislosti na různé šířce řádků. Nejlepších výsledků dosáhl úzkořádek.
Applying different row spacing at cultivation of corn for silage
Keywords: Kukuřice; jednořádek; dvojřádek; úzkořádek; výnosy; Maize; one row; twin row; close row; yields