Rovnice a soustavy rovnic v úlohách matematické olympiády kategorie A, B a C - Šimánková, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce se zabývá informacemi o matematické olympiádě, rovnicemi a soustavami rovnic. Teoretická část obsahuje historický vývoj matematické olympiády a její organizaci, dále obsahuje informace o rovnicích a jejich výuce jak je tomu dáno v Rámcově vzdělávacím programu. Praktickou část tvoří sbírka řešených příkladů na téma rovnice a soustavy rovnic, které byly zařazeny do soutěže Matematická olympiáda. Příklady ve sbírce jsou roztříděny dle kategorií, ve kterých se objevily, a seřazeny podle obtížnosti. Dále praktická část obsahuje vyhodnocení pracovních listů, které vyplnili studenti Pedagogické fakulty, Jihočeské univerzity. Vyplněné pracovní listy najdeme v příloze. Tato práce může sloužit jako příprava žáků na matematickou olympiádu nebo jako sbírka příkladů pro nadanější žáky.
The equations and systems of equations in problems from Mathematical Olympiad categories A, B and C
Keywords: rovnice; soustavy rovnic; matematická olympiáda; equations; system of equations; Mathematical Olympiad