Místní rozpočet jako decentralizovaný peněžní fond - Roubíková, Marie (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce popisuje místní rozpočet jako důležitou součást rozpočtové soustavy České republiky. Charakterizuje jednotlivé úrovně rozpočtové soustavy. Práce je zaměřena na 3 hlavní kapitoly. Teoretická část řeší východiska fiskální decentralizace a její příjmové a výdajové nástroje a dále místní rozpočet jako decentralizovaný peněžní fond. Praktická část je věnována příjmovým a výdajovým nástrojům města Počátky.
Local budget as a decentralized monetary fund
Keywords: fiskální decentralizace; rozpočtová soustava; územní rozpočet; příjmové nástroje; výdajové nástroje; fiscal decentralization; budget system; territorial budget; income instruments; expenditure instruments