Zdravý životní styl v mateřské škole - Panušková, Jaroslava (Jihočeská univerzita, 2011)
Závěrečná bakalářská práce se snaží přiblížit pojem ?zdravý životní styl?, o kterém se v současné době tolik hovoří a naplňování tohoto pojmu v mateřské škole ve všech jeho podobách, tj. po stránce fyzické, psychické a sociální. Je zde připomenuta jeho důležitost pro další postoje a návyky dítěte. V další části práce se seznamujeme s programem ?Mateřská škola podporující zdraví? a projektem ?Zdravá abeceda?. V praktické části je popsána práce a aktivity mateřské školy, která je zařazena do programu Mateřská škola podporující zdraví. Součástí bakalářské práce je vyhodnocení výzkumu pomocí dotazníkové metody o naplňování zdravého životního stylu v různých mateřských školách, vyhodnocení dotazníku pro rodiče, jejichž děti navštěvují mateřskou školu zařazenou do programu ?Mateřská škola podporující zdraví? a rozhovor s dětmi.
The Healthy Lifestyle in the Kindergarten
Keywords: zdraví; zdravý životní styl; program ?Mateřská škola podporující zdraví?; projekt ?Zdravá abeceda?; health; the healthy lifestyle; a program ?The kindergarten supports health?; a project ?A health alphabet?