Faktory ovlivňující fertilitu hasivky orličí (Pteridium aquilinum) - Jonášová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Pteridium aquilinum se rozmnožuje především vegetativním způsobem pomocí podzemních oddenků. Fertilní populace se v přírodě vyskytují spíše vzácně. V této bakalářské práci bylo zjišťováno, proč tomu tak je a jaké faktory mohou fertilitu tohoto druhu zapříčinit.
Bracken (Pteridium aquilinum) fertility affecting factors
Keywords: hasivka orličí; Pteridium aquilinum; fertilita; Dennstaedtiaceae; výtrusy; průtoková cytometrie; bracken fern; Pteridium aquilinum; fertility; Dennstaedtiaceae; spores; flow cytometry