Geodetické zaměření podélného profilu vybrané cyklostezky a jeho porovnání s jinými zdroji výškopisu - Nyiri, Filip (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato diplomová práce se zabývá tématem porovnání geodetického zaměření části cyklostezky u obce Purkarec s digitálním modelem povrchu 1G a digitálními modely reliéfu 4G, 5G a s vrstevnicemi z databáze ZABAGED. Jedním z cílů této práce je ověření kvality přesnosti výškopisu jednotlivých DMR, kdy na základě výpočtů a statistických metod lze ověřit pravdivost a spolehlivost jednotlivých technických zpráv. Dalším cílem je porovnání vlastního pozemního měření s aplikací analýzy výškopisu dostupné na internetových stránkách ČÚZK.
Geodetic survey of the longitudinal profile of the selected cycle path and its comparison with other altimetry sources
Keywords: LiDAR; digitální model reliéfu; výškopis; GIS; aplikace; kvalita; LiDAR; digital relief model; elevation; GIS; applications; quality