Bakalářská práce: Problematika šíření psárky polní (Alopecurus myosuroides Huds.) na orné půdě a možnosti její regulace - Jusko, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na jednoletý plevel psárku polní a možnosti její regulace, který se stal významným lokálním plevelem a je nutné zabránit dalšímu šíření. V některých oblastech je jeho výskyt zvlášť vysoký jako například v Žimuticích v okrese České Budějovice. Tento plevel se vyskytuje v ozimých obilninách, porostech řepky, nezapojených jarních obilninách ale také v porostech jetele. V této práci je popsán výskyt psárky polní v jarním ječmeni a jsou zde popsány různé metody regulace. Byly provedeny pokusy na vybraných stanovištích, kde se sledoval vliv působení herbicidů na regulaci zaplevelení.
The Issues of Spread of Slender Meadow Foxtail(Alopecurus myosuroides Huds.) on Arable Land and the Methods of its Regulation.
Keywords: Psárka polní; plevele; rezistence; herbicid; Slender Meadow Foxtail; weeds; resistance; herbicide