Obchodní praktiky používané obchodníky při předváděcích akcích - Pacalová, Aneta (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou nekalých obchodních praktik, které jsou využívány obchodníky při předváděcích akcích na starších lidech. Teoretická část této práce je zaměřena na základní aspekty ochrany spotřebitele, spotřebitelské organizace a instituce poskytující rady a informace. Teoretická část se dále zabývá samotným průběhem předváděcích akcí a manipulativními praktikami ze strany prodejců. Bakalářská práce také stručně informuje o marketingovém výzkumu, jenž je základem pro praktickou část. V praktické části bylo provedeno dotazníkové šetření, které zkoumalo zkušenosti seniorů s předváděcími akcemi. Cílem práce bylo shrnout informace zjištěné ve výzkumu, které byly doplněny o navržená opatření ke snížení negativních dopadů nekalého jednání na seniorech.
The Business Tactics Used by Businessmen During the Demonstration Events
Keywords: Ochrana spotřebitele; instituce ochrany spotřebitele; nekalé obchodní praktiky; předváděcí akce; manipulativní praktiky; kvantitativní výzkum; Consumer protection; consumer protection institutions; unfair commercial practices; demonstration events; manipulation practices; quantitative research