Po intěresnym městam g.Dvur Kralove-nad-Labem i jego okrestnostěj (putěvoditěl) - Schreiberová, Nikola (Jihočeská univerzita, 2016)
Počet stran: 43, úvod, dvě hlavní části, závěr, seznam použité literatury, přílohy. Práce je psána rusky. Je rozdělena na část teoretickou a část praktickou. V části teoretické je především charakterizován pojem "průvodce" jako druh publikace, jsou naznačeny jeho jazykové zvláštnosti, vyčleněny a charakterizovány druhy průvodců. Část praktická je vypracována jako průvodce po Dvoře Králové nad Labem a jeho okolí. Obsahuje i vyhodnocení dotazníkového zkoumání mezi návštěvníky města a jeho okolí. Jako přílohy jsou zařazeny užitečné odkazy.
Through the Interesting Places of Dvur Kralove nad Labem and its Surroundings (Guidebook)
Keywords: turistický průvodce; Dvůr Králové nad Labem; turistické okruhy; královéhradecký kraj; zoologická zahrada; zajímavá turistická místa; Hospital Kuks; přehrada Les Království; František Antonín hrabě Špork; Matyáš Bernard Braun; tourist guide; Dvur Kralove nad Labem; touristic route; kralovehradecky region; zoological garden; interesting touristic places; Hospital Kuks; Les Kralovstvi dam; Frantisek Antonin Spork; Matyas Bernard Braun