ALTERNATIVNÍ CYKLISTIKA - LEHOKOLA a program zájmového vzdělávání - Holfaier, Martin (Jihočeská univerzita, 2014)
Práce vytváří program zájmového vzdělávání pomocí lehokol a propojuje oblast výchovy a cyklistiky. Účastníci programu si lehokolo sestrojí, osvojí si potřebné související znalosti a dovednosti. V teoretické části je popsána historie cyklistiky a základní cyklistické disciplíny. Dále práce seznamuje s tématem ležatých kol, jejich historií a klasifikací modelů. V praktické části práce je předložen návrh na program zájmového vzdělávání, který zahrnuje organizaci programu (cílovou skupinu, materiální podmínky, personální podmínky a další) a také obsah a metody programu (participaci, animaci, popisuje jednotlivé schůzky).
Alternative cycling recumbent bikes and leisure education program
Keywords: alternativní cyklistika; lehokola; ležatá kola; cyklistika; zájmové vzdělávání; volný čas; program; alternative cycling; recumbent bikes; cycling; horizontal bikes; leisure education; leisure time; program